GI-recept Köttfärsrätt

Köttfärsröran i zuccinigratängen är kryddad med vitt vin och riven muskotnöt. Om man inte har vitt vin hemma kan man köpa vitt matlagningsvin i mataffären.
Denna rätt äter jag hellre än en vanlig lasagne.


KÖTTFÄRSGRATÄNG MED ZUCCINI
till 6 pers behövs:
800 gr zuccini
800 gr nötfärs
2 gula lökar
500 gr krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
2 tsk salt
1 tsk malen svartpeppar
2 krm malen muskotnöt
2 tsk timjan
1 tsk kökskryddan
olja till formen och att steka i
3 dl grädde
2 dl riven ost

Sätt ugnen på 225 gr. Ansa zuccinin och skär den i skivor. Smörj en ugnsäker form med olja.
Skala och hacka löken. Bryn lök och köttfärs i olja och lägg över i en kastrulll tillsammans med krossade tomater. Koka upp och krydda med tomatpuré, vin, salt, peppar , kökskryddan och timjan. Låt sjuda i 5 minuter.
Varva zucciniskivor och köttfärsblandningen i formen.
Blanda samman grädde och riven ost och slå blandningen övers i formen.
Ställ gratängen i ugnen och temeraturen till 175 gr. Grädda gratängen i 25 min eller tills zuccinin är mjuk och ytan fått vacker färg.
Lågt GI-värde
Lågt GB-värde


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0