Ålands pannkaka....
Hittade detta recept på jobbet idag. Blev lite sugen på att testa detta, så nu blir det Ålandspannkakan till kaffet i kväll. Serveras med enl receptet sviskonkräm (men jag tar jordgubbssylt som jag har hemma och en gräddklick till.
Detta recept är lämpligt för ca 6 personer:
1 l mjölk
1 kkp risgryn
3/4 kkp vetemjöl
2 ägg
1/2 kkp socker
1/2 tsk salt
lite kardemumma
Gör så här:
Mjölk och risgryn kokas till en gröt. Äggen vispas med sockret och tillsätts. Mjölet, saltet och kardemumman rörs i och mera mjölk tillsätts om smeten är för tjock.
Den hälls i en smörjad stekpanna eller en ugnsform. Pannkakan gräddad i ugn, 45-60 min i 210 gr.
Smalklig måltid!
OBS! Lägg gärna en klick grädde på.
1 l mjölk
1 kkp risgryn
3/4 kkp vetemjöl
2 ägg
1/2 kkp socker
1/2 tsk salt
lite kardemumma
Gör så här:
Mjölk och risgryn kokas till en gröt. Äggen vispas med sockret och tillsätts. Mjölet, saltet och kardemumman rörs i och mera mjölk tillsätts om smeten är för tjock.
Den hälls i en smörjad stekpanna eller en ugnsform. Pannkakan gräddad i ugn, 45-60 min i 210 gr.
Smalklig måltid!
OBS! Lägg gärna en klick grädde på.
Kommentarer
Trackback