Äppelpaj........

Har nu bakat en äppelpaj med hasselnötter, sirap, råsocker med rabarbersmak samt vanligt strösocker.

Till pajdegen behövs:
3dl vetemjöl
2 msk strösocker
150 gr kallt margarin eller smör
2 msk iskallt vatten

Hacka samman alla torra ingredienser med det kalla margarinet. Tillsätt sedan vattnet.
Låt pajdegen vila i kylskåpet ca 1 timme.


Fyllning:
4 äpplen (skalas och klyftas)
1 dl hasselnötter som grovhackas
1 msk ljus sirap
2 msk råsocker med rabarbersmak
1 msk strösocker

Tryck ut pajdegen i en pajform och låt degen vila i kylskåp i ytterligare ca 30 min. (gör att inte degen hasar ner i formen under gräddningen.)

Förgrädda helst pajskalet 10 min i 200gr ugnsvärme.
Tillsätt sedan äppelklyftorna, sirap, socker, råsocker och till sist grovhackade hasselnötter.

Grädda sedan pajen ca 30 min.

Servera pajen tillsammans med vispgrädde eller vaniljvisp.



Nu blir det kaffepaus!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0