Bakdags igen..
Har under åren prövat mång recept på sockerkaka, men återkommer alltid till att det här är det bästa. Den är även perfekt även att använda till tårtbottnar. Är bara att grädda den i en rund form, och sedan dela den i 3 delar om man vill göra tårtbotten.
SOCKERKAKA
2 ägg
2dl socker
75 gr smält smör eller margarin
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Smörj en kakform och ströa den.
Smält smöret och tillsätt vattnet.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt smör/vattenblandningen.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Tillsätt blandnngen i vätskan.
Häll smeten i formen och grädda i 175 gr ugnsvärme i ca 45 minuter.
2 ägg
2dl socker
75 gr smält smör eller margarin
1 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Smörj en kakform och ströa den.
Smält smöret och tillsätt vattnet.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt smör/vattenblandningen.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
Tillsätt blandnngen i vätskan.
Häll smeten i formen och grädda i 175 gr ugnsvärme i ca 45 minuter.
Kommentarer
Trackback