GI-recept zucchinipytt
I denna pytt i pannan är potatisen utbytt mot zucchini och därmed blir den GI vänlig. Servera rätten med stekta och rödbetor, och själv tillsätter jag en klick dijonsenap.
Till 4 pers behövs:
800 gr utskuren biff
2 gula lökar
2 zucchini
olja och smör till stekning
salt och malen vitpeppar
Gör så här:
Skala och hacka löken fint. Skär biffen i jämnstora tärningar. Skölj och skala zucchinin. Tärna den i 1 cm stora tärningar.
Stek löken i smör så att den blir vackert brun, och stek sedan köttet så det får en fin stekyta. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet och löken och håll det varmt. Stek zucchinitärningarna så att de får en fin gyllene färg, men utan att de blir för mjuka.
Blanda samman kött, zucchini och lök. Servera pytten med stekta ägg och rödbetor.
800 gr utskuren biff
2 gula lökar
2 zucchini
olja och smör till stekning
salt och malen vitpeppar
Gör så här:
Skala och hacka löken fint. Skär biffen i jämnstora tärningar. Skölj och skala zucchinin. Tärna den i 1 cm stora tärningar.
Stek löken i smör så att den blir vackert brun, och stek sedan köttet så det får en fin stekyta. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet och löken och håll det varmt. Stek zucchinitärningarna så att de får en fin gyllene färg, men utan att de blir för mjuka.
Blanda samman kött, zucchini och lök. Servera pytten med stekta ägg och rödbetor.
Kommentarer
Trackback