Heta räkor
Servera de heta räkorna tillsammans med 1 port ris eller bulgur, lite grönsallad och varför inte ett 1 glas vitt vin.
Till 1 port behövs:
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 krm mald ingefära el 1 tsk färsk
1 krm hawaii krydda
1 krm paprikapulver
1 tsk flytande margarin
3 msk buljong
1 tomat
2 dl skalade räkor
2 krm salt
OBS! Jag tog lite krossade tomater med chili istället för vanlig tomat.
Hacka lök och vitlök, blanda med kryddorna. Fräs i matfett.
Häll i buljongen. Hacka tomaten. Lägg sedan räkor och tomat i pannan och hetta upp allt.
Smaka av med salt. Strö hackad persilja över och servera med ris eller bulgur.
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 krm mald ingefära el 1 tsk färsk
1 krm hawaii krydda
1 krm paprikapulver
1 tsk flytande margarin
3 msk buljong
1 tomat
2 dl skalade räkor
2 krm salt
OBS! Jag tog lite krossade tomater med chili istället för vanlig tomat.
Hacka lök och vitlök, blanda med kryddorna. Fräs i matfett.
Häll i buljongen. Hacka tomaten. Lägg sedan räkor och tomat i pannan och hetta upp allt.
Smaka av med salt. Strö hackad persilja över och servera med ris eller bulgur.
Kommentarer
Trackback