Chokladkaka med chili

Till denna chokladkaka kan man servera en nyttig och läcker topping om man vill, som består av mixade bär, kesella och färsk citronmeliss. Detta recept hittade jag i tidningen i Form.  Jag tog lite florsocker och siktade över kakan.

Denna kaka räcker till ca 16 personer:

250 gr mörk choklad (minst 70% kakao)
250 gr ljust muscovadsocker
1 röd chili
1 vaniljstång
125 gr osaltat smör
125 haselnöts- valnöts- eller macadamianötolja
8 ägg

Garnering:
2 msk rivet apelsinskal

Gör så här:
Smält chokladen långsamt i en kastrull och tillsätt hälften av sockret. Hacka chilin jättefint, ta bort vaniljkornen från vaniljstången och lägg ner det i kastrullen tillsamans med smör och olja.
Låt massan svalna. Skilj äggvitorna från gulorna i en annan skål och vispa dem halstyva. Tillsätt resten av sockret och vispa vidare tills äggvitorna blir helt styva.
Rör ner äggulorna i chokladmassan. Vänd sedan ner äggvitorna i chokladmassan och häll det i en ugnsfast form.
Grädda kakan i 200 gr ca 45 min. Låt kakan svalna ordentligt innan du skär upp den - helst ska kakan bakas dagen innan den ska ätas, så att chilin får tid på sig att avge smak. Riv lite apelsinskal på toppen av kakan som garnering.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0