GI-recept Fiskfilé med citronsås och räkor

Denna rätt har jag gjort många gånger. Den är lätt att göra och dessutom är den väldigt god. Den har Lågt GI-värde och Lågt GB-värde. 

Till 4 pers behöver du:
600 gr fiskfilé (fäsk eller djupfryst)
200 gr räkor med skal

Citronsås:
1 citron, skalet
2 tsk pressad citronsaft
1/2 gul lök
räkskalen
1 tsk fiskkrydda singö
2 tsk rapsolja
vatten
4 dl turkisk yoghurt
1/2 tsk salt
dill

Gör så här:
Sätt ugnen på 50 gr. Tina filén om den är djupfryst, och skär i sneda skivor. Skala räkorna och spara skalen. Lägg undan räkorna. Tvätta citronen noga och riv skalet. Pressa ut saften. Skala löken och strimla. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken och räkskalen , och singö kryddan i 1/2 minut .Slå på vatten så att det täcker och koka upp.Låt sjuda knappt 10 minuter. Sila bort räkskalen och koka ihop buljongen till 3 dl. Ta undan hälften av buljongen till såsen och frys in resten.
Lägg fisken i räkbuljongen och koka den tills den är  genomkokt. Ta upp fisken och lägg den i en form och lägg aluminiumfolie över. Ställ den i ugnen.
Slå 1 1/2 dl av räkbuljongen i en kastrull. Rör ner yoghurt, citronskal och saft. Kontrollera om du behöver salta. Låt såsen få ett uppkok och ta av den från värmen. Ta ut fisken från ugnen och slå av eventuellt spad. Skeda lite av såsen över fisken, strö över räkorna och dill, och servera resten av såsen separat.

Smaklig måltid!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0