GI recept
Här kommer en god bönsallad som man kan äta som den är till ett fiberikt bröd, eller att man tar några skivor rökt skinka, kyckling, rostbiff eller vad man nu vill ha till. Kommer själv att äta den med grillad kyckling.
BLANDAD BÖNSALLAD MED SOLTORKADE TOMATER
4 port
ca 380 gr kokta kidneybönor
ca 380 gr kokta svarta bönor
100 gr soltorkade tomater i olja
1 rödlök
1 msk olivolja till stekning
1 kruka färsk basilika
1 kruka persilja
1 tsk mozarella krydda
Dressing:
3 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
1 msk dijonsenap
salt och peppar
Gör så här: 1.Blanda dressingen.
2. Låt bönorna rinna av. Strimla de soltorkade tomaterna och skala och strimla löken.
3.Fräs löken mjuk i olja och lägg sedan i bönor och tomater. Tillsätt mozarella krydda. Grovhacka basilika och persilja och vänd ner i bönblandningen. Slå över dressingen.
4 port
ca 380 gr kokta kidneybönor
ca 380 gr kokta svarta bönor
100 gr soltorkade tomater i olja
1 rödlök
1 msk olivolja till stekning
1 kruka färsk basilika
1 kruka persilja
1 tsk mozarella krydda
Dressing:
3 msk rödvinsvinäger
4 msk olivolja
1 msk dijonsenap
salt och peppar
Gör så här: 1.Blanda dressingen.
2. Låt bönorna rinna av. Strimla de soltorkade tomaterna och skala och strimla löken.
3.Fräs löken mjuk i olja och lägg sedan i bönor och tomater. Tillsätt mozarella krydda. Grovhacka basilika och persilja och vänd ner i bönblandningen. Slå över dressingen.
Kommentarer
Trackback