Saffransbröd-lussekatter

Här kommer bilden på lussekatterna.

Här kommer receptet på lussekatter.
 
ca 40 st. 

50 jäst
100 gr smör
5 dl mjölk 3%
250 gr kesella mager
 1 gr saffran (helst 1 pkt malen och 1 pkt hel)
 1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
17 dl vetemjöl

Smula jästen i degbunken. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken. Låt allt blir fingervarmt 37 gr. Häll degspadet över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa i 40 min. Baka ut till lussekatter och dekorera med russin. Låt lussekatterna jäsa ytterligare i ca 40 min. Grädda i mitten av ugnen 250gr i ca 8 min. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0