Kycklingfilé med saffransris och mandelyoghurt

Med kyckling kan man variera olika rätter. I det här receptet ingår både saffran, aprikoser och mande. En riktigt intressant och god kombination. Förr ville familjen ha kyckling med currysås, men den rätten har inte vi ätit på flera år, nu finns det andra favoriter. Den här rätten tillhör en del av kycklingfavoriterna. Även den här rätten kan man äta kall om man vill, t ex ha med sig som picknick, fylld i ett pitabröd (skär då kycklingen i bitar tillsammans med riset och servera såsen sep när man skall äta).

Till 4 pers behövs:
4 kycklingfiléer
1 msk matfett
3 dl fullkornsris
1/2 grönsaksbuljongstärning
1 påse saffran
10 aprikoser
1/2 dl rostad mandelspån
2 dl turkisk yoghurt
salt och peppar

Sätt ugnen på 150 gr.
Bryn kycklingfiléerna i matfett och krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen Stek kycklingfiléerna tills innetemeraturen ör 70 gr, ca 15-20 min.
Koka riset en förpackningen, tillsammans med grönsaksbuljongtärningen och saffran.
Skär aprikoserna i bitar. Blanda aprikoserna och mandelspån med yoghurt.
Servera kycklingfiléerna med saffranris, mandelyoghurt och en grönsallad.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0