Här kommer 2 goda grytor
KANELDOFTANDE KÖTT OCH GRÖNSAKSGRYTA 4 port
600 gr nötgrytbitar
2 msk flytande margarin
1 ½ tsk tomatpuré
1 ½ msk vetemjöl
4 dl köttbuljong
2 dl rött vin
2 morötter
1 gul lök
5 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin
1 kanelstång
Salt och peppar
2 rödlökar
1 kvist färsk rosmarin
1 msk flytande margarin till stekning.
Stek grytbitarna och lägg sedan över dem i en kastrull. Rör ner tomatpuré och vetemjöl, rör om och fyll på med buljong och vin. Tillsätt grönsakerna som skall vara hela bitar. Smaksätt med kryddorna. Låt alltsammans puttra i en timme och en kvart. Skär rödlöken i klyftor och tillsätt färsk rosmarin. Skär grönsakerna i bitar.
Hawaii-Kyckling
4 port
4 st kycklingfiléer i bitar
1 dm purjo i bitar
1 röd strimlad paprika
2 dl grädde
2 dl cream fraiche
3 msk Hawaiikrydda
salt & peppar
smör att steka i
Gör så här: bryn kycklingen, salta & peppra, lägg i purjo och paprika och låt fräsa någon minut. Tillsätt grädde, cream fraiche & hawaiikryddan. Låt putra i 15min. Klart! Servera gärna med broccoli mexican mix.