Här kommer 2 goda grytor

Vad sägs om Kaneldoftande köttgryta med grönsaker ..... eller Hawaiigryta med Kyckling, låter inte detta gott.  Jag gör ofta grytor under vinterperioden. Här kommer recepten.




KANELDOFTANDE KÖTT OCH GRÖNSAKSGRYTA 4 port

600 gr nötgrytbitar

2 msk flytande margarin

1 ½ tsk tomatpuré

1 ½ msk vetemjöl

4 dl köttbuljong

2 dl rött vin

2 morötter

1 gul lök

5 vitlöksklyftor

1 tsk rosmarin

1 kanelstång

Salt och peppar

2 rödlökar

1 kvist färsk rosmarin

1 msk flytande margarin till stekning.

Stek grytbitarna och lägg sedan över dem i en kastrull. Rör ner tomatpuré och vetemjöl, rör om och fyll på med buljong och vin. Tillsätt grönsakerna som skall vara hela bitar. Smaksätt med kryddorna. Låt alltsammans puttra i en timme och en kvart. Skär rödlöken i klyftor och tillsätt färsk rosmarin. Skär grönsakerna i bitar.




Hawaii-Kyckling

4 port

4 st kycklingfiléer i bitar
1 dm purjo i bitar
1 röd strimlad paprika
2 dl grädde
2 dl cream fraiche
3 msk Hawaiikrydda
salt & peppar
smör att steka i

Gör så här: bryn kycklingen, salta & peppra, lägg i purjo och paprika och låt fräsa någon minut. Tillsätt grädde, cream fraiche & hawaiikryddan. Låt putra i 15min. Klart!  Servera gärna med broccoli mexican mix.



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0