Indonesisk gryta
En köttgryta med mycke smakupplevelser. Har gjort denna gryta många gånger, och som även har gått hem hos barnen.
Till 4 port behövs:
480gr benfritt griskött av t ex skinka eller bog
1 gul lök
1/2 dl soja
1 1/2 dl äppeljucie
1 1/2 tsk Santa Fe Spice Rub eller curry
1/2 tsk mald ingefära
2 vitlöksklyftor
2 msk vinäger
1 msk vetemjöl
Gör så här:
Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Blanda i en skål soja, juice, lök, krossad vitlök, kryddor och vinäger.
Lägg i köttet och blanda om. Låt det stå i kylskåpet ca 6 timmar.
Lägg över alltsammans i en kastrull. Strö över mjölet och blanda om. Låt köttet koka på svag värme under lock tills det är mört, 15-20 min. Smaksätt med om det behövs.
Servera med en vitkålssallad med annanas och kokt ris.
Köttet ligger i marinaden. Skall sedan kokas i marinaden tillsammans med lite mjöl.
Santa Fe Spice Rub
En underbart god kryddblandning till kyckling och fläskkött. Använd den i marinad, till stekning/grillning som rub, dipp mm. Endast fantasin sätter gränser
480gr benfritt griskött av t ex skinka eller bog
1 gul lök
1/2 dl soja
1 1/2 dl äppeljucie
1 1/2 tsk Santa Fe Spice Rub eller curry
1/2 tsk mald ingefära
2 vitlöksklyftor
2 msk vinäger
1 msk vetemjöl
Gör så här:
Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Blanda i en skål soja, juice, lök, krossad vitlök, kryddor och vinäger.
Lägg i köttet och blanda om. Låt det stå i kylskåpet ca 6 timmar.
Lägg över alltsammans i en kastrull. Strö över mjölet och blanda om. Låt köttet koka på svag värme under lock tills det är mört, 15-20 min. Smaksätt med om det behövs.
Servera med en vitkålssallad med annanas och kokt ris.
Köttet ligger i marinaden. Skall sedan kokas i marinaden tillsammans med lite mjöl.
Santa Fe Spice Rub
En underbart god kryddblandning till kyckling och fläskkött. Använd den i marinad, till stekning/grillning som rub, dipp mm. Endast fantasin sätter gränser
Kommentarer
Trackback