Indonesisk gryta

En köttgryta med mycke smakupplevelser. Har gjort denna gryta många gånger,  och som även har gått hem hos barnen.

Till 4 port behövs:
480gr benfritt griskött av t ex skinka eller bog
1 gul lök
1/2 dl soja
1 1/2 dl äppeljucie
1 1/2 tsk Santa Fe Spice Rub eller curry
1/2 tsk mald ingefära
2 vitlöksklyftor
2 msk vinäger
1 msk vetemjöl

Gör så här:
Skär köttet i strimlor. Skala och hacka löken. Blanda i en skål soja, juice, lök, krossad vitlök, kryddor och vinäger.
Lägg i köttet och blanda om. Låt det stå i kylskåpet ca 6 timmar.
Lägg över alltsammans i en kastrull. Strö över mjölet och blanda om. Låt köttet koka på svag värme under lock tills det är mört, 15-20 min. Smaksätt med om det behövs.
Servera med en vitkålssallad med annanas och kokt ris.


Köttet ligger i marinaden. Skall  sedan kokas i marinaden tillsammans med lite mjöl.
Santa Fe Spice Rub
En underbart god kryddblandning till kyckling och fläskkött. Använd den i marinad, till stekning/grillning som rub, dipp mm. Endast fantasin sätter gränser

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0