Kyckling i apelsinsås

Igår blev det Kyckling i apelsinsås. Detta recept kommer från en viktväktarbok som jag har. Har gjort denna rätt många gånger. Man kan använda både hela kycklingfiléer eller som jag gjorde igår  använde salladskyckling i bitar.

Detta behövs för 2 personer:
2 kycklingfiléer á 120 gr
2 tsk flytande margarin
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
Sås:
skal och saft av 1/2 apelsin
1 dl buljong av tärning eller consommé
1 tsk maizena eller potatismjöl
ev soja

Bryn filéerna i matfettet i en stekpanna, salta och peppra. Sänkt värmen i pannan och lägg på lock. Låt kycklingfiléerna eftersteka tills de är helt genomstekta 10-15 min.
Tvätta apelsinen och strimla skalet eller riv på rivjärn. Pressa saften ur apelsinen.
Koka buljongen med apelsinskalet 3-4 minuter. Rör ut mjöleti lite kallt vatten och rör ner det i buljongen. Låt såsen koka upp på nytt och rör ner apelsinsaften. Smaksätt med soja, salt och peppar.
Servera ris eller potatis till och en grönsallad.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0